BONDI BEACH :D

Antligen, ja jag maste saga antligen!
efter att ha foljt serien "Bondi rescue" nu i ett ar har nere kandes det faktisakt lite overkligt att komma hit och antligen fa se stranden pa riktigt!! :) och det tog inte langt innan jag fick se och kanna igen den forsta livraddaren fran serien :) ahah han var sig lik.. forhoppningsvis en bild med nagon av dem senare..vem vet?
Men ja som sagt nu ar vi i Bondi och vi ar helt slut! har avrit sa mycket nu dne sista tiden sa nu ska vi bara vara har den sista tiden vi har kvar - bara njuta sola och bada!! :D
Jag alskar Bondi Beach!

Ayers Rock Trip (del 2) + Sydney :)

jaha var var jag nu sist?
jo just det, vi hade haft en heeeelt sjukt varm dag.
Ni kan inte forsta hur varmt det var, det var faktiskt for varm.
Natterna nar man ligger under stjarnorna ar inte heller sa skona, fatta att amn ligger utan tacke och allt och ligger och svettas? na da har det gatt for langt. men jaja.. vi ar ju inne pa dag tva.
Sa nar klockan narmade sig 4 akte vi buss igen och antligen denna gangen till Ulluru :)
wow vad haftig den var. tog en liten rund dar dar han berattade lite historier och sa om den... ja kolla mest runt och va sa glada att vi var dar :)
Nar klockan sen narmade sig 6 satt vi oss i bussen och korde till en plats for att se ulluru i solnedgang :D saaaa otroligt fint var dar. okej dar av lite moln sa en jatte fin solnedgang blev det inte men ulluru ar fint anda :) Sa har ser Ulluru ut pa nara hall :)

 Japp jag och Ulluru :)

 Puss pa Ulluru

Pa kvallen skulle man val egentligen ha gatt och lagt sig eftersom upp tidigt som vanligt men istallet borja vi nagra stycken att spela "maffia". haha vilken sjukt rolig kvall man hade. och vilket roligt gang vi ar pa resa med :) sa ja som sagt blev en bra kvall..och kom i sang vid 12 :O

Dag 3:
ja det blir bara varre och varre :P Upp 04.40 idag!! shit vad man var trott... och morkt var det ju sa det kandes helt fel. Men ja ska man och se ulluru i soluppgang sa far man ju ta sig upp tidigt :P ahah. Det var nog forsta gangen jag fros lite nu pa 4 dagar. (vet man borde inte klaga) Men det blev en jatte mysig morgon. kan inte fa nog av Ulluru :D
Efter det korde vi fram till ulluru igen for idag skulle vi ta promenaden dar. man kunde ha fatt klattra upp for debn men det kanns sa fel faktiaskt eftersom aboruginerna inte vill att man ska gora det - men gjorde inget for den var anda stangd! sa istallet bestamde vi oss for att ga runt den istallet :) det var 1 mil!! jag vet ni maste tanka "shit vad dom tjejerna gar mycket" men ja det ar ju bra traning och vi ligger ju i for inomhus nar vi kommer hem :P ett problem hade vi... matilda har de mest hemska skoskav jag nagonsin har sett! det ar riktiga KOTSAR!! sa hon kunde inte ga i sina skor utan bestamde sig for att ga barfota :P haha. sa det var anledningen till att detta blev forsta gangen vi inte kom forst tillbaka! Ga och ha varmt vatten och ingen vind och 42grader som det var idag ar inget jag rekomenderar. men ja man gor det aknske bara en gang i sitt liv sa vi ska inte klaga :)
nar vi var klara har var det dags att aka mot Alice igen, 5 timmar i bussen och varmen. inte jatte kul men vi gjorde det basta av situationen och spela maffia istallet! Shit vad kul man kan ha :) dodade nagra timmar dar japp. och tillslut kom vi fram och sen blev det sent annu en gang eftersom vi alla ahde middag efterart och lite att dricka. Men som sagt trevliga manniskor sa gjorde ingenting :)


 
overst: Ulluru i soluppgang :)
Underst: jag tar en liten solstund PA Ulluru :D ahah

 kola in den roda och VARMA sanden :)

Ps. Vi var ju forresten och at pa restaurang innan vi lamnade Alice och sa har gott och trevligt var det :)


Sa nu ar vi tillbaka i sydney och forsoker se sa mycket av denna fina stad som mojligt.
men ja jag lagger upp bilder istallet sa ni kan se hur udnerbart har ar :) och hur kul vi har det!

 Jag och Harbour Bridge :)
 Operahuset i Sydney :) VI :D

 Vi var INNE och kolla pa OS stadion :)

 Japp det ar sant, jag vann guldmedalj i os :D (det ar de prispallar som anvandes pa os 2000, ganska coolt va :) )

 Detta ar facklan, eller den stora elden eller vad ni vill kalla den,  som var tand under os :)
 Sydney, fina underbara Sydney :)


Ayers Rock Trip :) (del 1)

Wow vilka tre underbara dagar vi har haft!!

Dag 1:
Det blev att ga upp tidigt, bussen lamnade Alice Springs redan halv 6.
Vart forsta stop blev efter en timme dar vi fick chans att rida kameler :D
och det gjorde vi sjalvklart!!
Sen akte vi vidare, timmar blev det... men sghit vad coolt och annorlunda det ar dar ute i outbacken!
Sitter man dar och tittar ut och far se en stooor sten-trodde det var Ulluru och blev jatte glad men icke det var bara "Fululluru" haha.
Tillslut kom vi fram till kings Canyon. med 40 grader i luften skulle vi ga en 6 km lang promenad (6 km kan inte vara sa jobbigt?) det var dom varsta 6km nagonsin!! varmen tog slut pa en och vatten drack men MENM det ar verkligen inte gott varmt :( Men oj bvad fint det var sa det var vart varje svettdroppe och man klande ju sig lite stolt sen eftersom den var tankt att ta 3,5h men vi gjorde den pa 2,5 :D
Sen akte vi vidare till campingen for kvallen. detta var helt sjukt...
det ar skiiit varmt (aven pa kvallarna), dom tander en stor brasa sa det bara blir varmare och till middag fick vi den hetaste curry jag nansin har smakat :P helt sjukt.
Var helt slut sen sa det blev ratt tidigt i ,kan inte saga sang sa sager Swag :) dar lag man typ i en timme och bara
tittade pa stjarnorna, sa otroligt mysigt.
 Kings canyon :)

 "Fululluru" :P

Dag 2:
vaknade precis innan solen gick upp sa vi tog frukosten och gick och satt oss pa en sandhog och foljde solen nar den gick upp :) sa himla mysigt var det!
Men inte nog med det, vi var tvugna att aka vidare sa 6 lamnade vi campingen och akte vidare till Kata Tjuta. Coola stenar, ser roliga ut :P och dar tog vi ocksa en promanad... dock inte lika lang men den var minst 5km.. och det ar inte roligt att det ar 41 grader idag.. shiiit ska aldrig klaga nar det ar varmt igen for inget kan nansin ga over detta!! :S
men det var en trevlig promenad... :) berattar mer senare :)
vi akte till var nya camping, och dar tog vi en lugn eftermiddag i 3 timmar typ, bara ligga i poolen den varmaste tiden av dagen ar precis vad vi behovde.
Sen var det antligen dags att aka till ULLURU :D men nu ar det sahar att jag maste ga sa ni far vanta nagon dag sa ska jag beratta om allt det underbara :)
en sak bara: nu far det avar nog, VARLDEN KAN INTE VARA SAHAR LITEN!! vad ar oddsen att en fran mitt fotbollslag i Cairns ar pa samma camping bara en vag bort i mitten av australien pa exakt samma dag ? :) helt sjukt men trevligt var det att traffa henne :)
Vem kommer jag traffa har nast?
 Soluppgangen :) Kata Tjuta.

men kommer sen ...

Fran Sydney till Alice Springs :)

Fredagen den javla trettonde!!
oj vad vi har varit radda foir den dagen. inte precis att man vill satta sig pa ett flyg JUST den dagen!
Men frna och med nu har denna otursdag blivit min tur dag :)
\hahaha ja vi kom ivag, trodde jag skulle do for hade "lite" overvikt pa min vaska. Men angeln som satt i disken raddade mig och lat mig aka vidare utan att behova betala!! Vilken hjalte hon ar!! sa ja dagen kunde inte borjat battre (efter att vi var tvugna att ga upp kl 6 for att aka till flygplatsen!!)

Men resan gick val bra och vi kom fram. stiger ut ur planet och mots av en vind sa varm att jag trodde jag skulel svimma. 35 grader och inte ett moln sa langt ogat kunde na!!! herregud, men vi sdka inte klaga. Sa nu ar vi som sagt framme i Alice Springs, jatte fin liten stad ar det. Man ser verkligen hur annorlunda har ar till skillnad fran allt vi sett innan. bara rod sand overallt :P
ja som sagt idag ar vi valdigt trotta sa blir att lagga sig tidigt, efter att vi nog ska ga ut pa restaurang och ata. Det har vi ju inte precis gjort har borta!! far skamma bort sig sjalv lite ibland... ja for matilda vill ju us a garna ata krokodil och har fatt mig sjalv lite sugen ocksa..sa far se hur det gar med det! och annars sa aker vi ut pa en tredagarstur ut i vildmarken och ska antligen fa se ULURU :D som vi har langtat!!!!!!!!! och nu ar antligen tiden inne...
 Hit ska vi imorgon :D

En annan sak som maste namnas!! detta ar nog det sjukaste som hant under hela resan!! VARLDEN AR BRA LITEN!! Sydney som ar storsta staden och har sakert 1000 hostel..dar star man i koket och ska laga middag nar man hor bakom sig "Lotta ar det du?" och vander sig om och far se en kille man har gatt i samma klass som pa gymnasiet. haha trodde inte det var sant. Men det var trevligt.. na det var bara en liten sak som hant, annars har vi kommit fram till att sydney ar sjukt fint! fler bilder kommer senare eftersom vi har manga manga dagar kvar dar och mycket mer att se :)


Newcastle

Jaha nu ar vi, eller rattare sagt nu har vi spenderat tva dagar i Newcastle  och idag drar vi vidare til Sydney.
Tank vad tiden gar, det borjar dra sig mot var sista destination. 2945 km pa en buss har vi nu akt. det ar manga timmar det. och bara 826 km kvar, vilka vi tar idag...
kan inte fatta att det gar mot sitt slut. det ar sa nara nu (men anda langt ifran) Tar nagra dagar nu i Sydney sen satter vi oss faktiskt pa planet! Dock inte hem mot sverige, inte riktigt an.. Utan vi beger oss till Alice Springs och Ulluru. Jag har varldens basta foraldrar!! Som vi langtar dit nu. ska bli saaa haftigt. ... men mer om det nar vi kommer tillbaka dar ifran.

Nu ska jag beratta lite om vad vi gjort den sista tiden...


ja som ni vet sa lag vi inne nar det regnade i 5 dagar sa det var ratt skont att aka vidare efter det. kom till newcastle och trodde jag dromde nar jag vaknade och sag klarbla himmel utanfor :) helt underbart sa ja tav dagar har mest spenderats pa stranden !! gor ingenting for det aknde vi att vi behovde, har ju aven tagit nagon promenad och sett det emsta som verkar vara vart att se har :P igar aven testade vi pa angot nytt, inte surfing utan bodyboards :) ahha det var jatte roligt. Pa kvallen var vi med pa en bingokvall och gratis mat - DET VIJKTIGASTE !! JAG VANN, helt sjukt men det ar sant. sa det ar darfor jag kan sitta har nu, vann en gratis internet i en timme :) haha . men ja som sagt nu maste jag ga upp och packa for sen drar det vidare till "The gib city":P haha

men lagger upp lite bilder som vanligt, lattare att se hur underbart allting ar da ju :)


sahar spenderar vi tiden nar vi inte ligger  pa stranden :)
japp valdigt taggade till inomhus :)

sahar trakigt var vadret nar det val borjade sluta regna i Port macquarie...

sahar aker man pa bodyboard :P ahah vi ar "ungefar" sadar bra :P

Sa underbart livet ar nar man kan ta det lugnt pa stranden :)

Underbara stranden i Newcastle, ser duet inte underbart ut ? :)

I'm singing in the rain..

Ja tank om det skulle ha varit sa bra!?
visst lite regn har vi inte haft mycket och det gjorde val inget i borjan,
men nu har det fasen gatt tva dagar utan stop!!
och nu borjar vi bi riktigt rastlosa!! :(
och det ar verkligen inte LITE det regnar heller,
ni ska inte klaga hemma i sverige for detta ar mer an vad vi nansin har dar,
lessen att behova saga det :P
sa ja dagarna spenderas pa rummet, tackochlov har vi en helt egen liten stuga :D haha
vad kan man annars gora nar det regnar och utan tv och allt sant>
jo idag gick vi faktiskt och tog en fika!! wow vad gott det kan vara med varmchoklad. men det behovdes for usch vad vi FRYYYYSER!! :( inte bra inte bra, men ja nu har jag fatt klaga av mig lite sa nu ska jag ga tillbaka till stugan och halla matilda sallskap!

lagger bara in en bild for att paminna om solen och hur bra vi haft det (eller kommer ha, for efter regn kommer sol, eller hur? ;))
och aven for att fa mig att kanna mig lite varm..

oj vad tiden gar..

Taka sig, igar 3 november har jag varit i Australien i 11 manader. shit kan inte fatta det ..
skulle latt kunna tanka mej 11 manader till!! :)

Byron Bay till Coffs Harbour

Ja nu ar jag valdigt trott pa att dra runt pa allting, snart slanger jag allt precis som jag gjorde med mina skor :P

Vi kom antligen till Hervey Bay, for det ar ju tydligen dar ällt hander".
Visst en vacka med sol, bad, drickande, myspys...
men vi klagar inte!! mycket revligt och jag hade ju manga minnen att tanka tillbaka till dar nar jag var dar sist (tack Frida och Amelie :))
 Middagsmys pa stranden sitter inte fel
 Men oj vad vi var radda for dom javla faglarna som ville ha var mat!
 Fin solnedgang over Byron bay
 :)
 Vilken fin fyr vi hittade "500 mil hemifran":P
 Har har vi ju stranden och fyren och allting :)

Sen tog vi oss vidare till Ballina (uttalas inte som ni tror..)
Efter veckor, bade surfers och Byron Bay, med festande var det skont att bara ta det lugn,t
Har hander verkligen ingenting!!! men ah vad klagar vi for.
litet mysigt hostel men trevliga manniskor och bara avslappning :)
 Men avslappning pa floden sager man inte nej till
 Japp mamma det ar sant, han pa hostlet hittade en odla till oss och ja jag "pussade"pa honom :P ar det odla eller groda man ska pussa innan man hittar sin prins? :)
 Ibland ar poolen lika skont som stranden.
..

..och ibalnd roligare :)

Och nu ar vi i Coffs Harbour.
inte mycket som hander har men det passar oss,
for just nu kanner vi bara for att ligga pa stranden, sola, bada, surfa och jobba pa brannan!
maste dock beratta att idag nar jag gick pa stranden sag jag en stor gra skugga i vattnet, bara typ 10 meter ut, var helt saker pa att dte var en haj och blev livradd. (hade aldrig gatt i igen i sa falll!!) men helt plotsligt hoppade de och det var delfiner :) sa coolt och sa nara!
sa jag sprang efte roch fgick denna "jatte bra bilden", men det ar iallafall bevis!!
 ser ni den gra saken i mitten av vattnet som hoppar? :D
Var halloween spenderade vi dock pa bio, sag "Couples retret" och at en pack middag pa red rooster? finns det i sverige? hoppas det for mycket mycket battre an Mcdonkan!!!

Men imorgon redan drar vi vidare igen men det berattar jag om en annan gang.
Vet att detta blev ett langt inlagg och ber om ursakt ifall ni ar uttrakade. men var ju ett tag sen, lovar igen att battra mig! :) och hoppas att ni tyckte om bilderna... Ser ni sa bruna vi ar ? ahha var bara tvungen.
Haj och ivaj...

Ps, glom verkligen inte att lasa Matildas blogg sa far ni veta lite mer :)

RSS 2.0