why?

jag minns den tiden nar man var liten och man hangde over mamma nar hon stod i koket och man ville hjalpa till och allt blev sa bra.
varfor blir ingenting som det blev da?
Hur kan det vara sa svart?
varfor ar ingenting som hemma??

Stora Barriar Revet 2009

Antligen kommer mina sma ord om min underbara dykarkurs med bilder och jag hoppas att ni blir avundsjuka.
Tre dagar och tva natter ute pa revet, batsa upplevelsen nansin. dock lite regn och lite sjosjuka men det var det helt klart vart. Under ytan var det som en annan varld, MAGISKT kan man nog forklara det med.  Pro Dive dok jag emd och kan bara rekomendera dem, perfekta. trevliga, roliga och snygg kapten ;) ahhaha. Fick 8 dyk ute pa revet varav 1 var natt dyk MED HAJAR!! haha det var faktiskt inte sa lskigt utan mer haftigt! annars fick vi se blackfiskar, sjogurkur, skoldpaddor, rockor.. ja forutom fiskar o allrt for det sag vi ju overallt :) har kommer lite bilder som kanske kan forklara mer vad som hande dar nere.. vet inte vad jags ka saga mer an att dte var underbart :) basta nansin..oooh vill gora dte igen och det ska jag :)                 (jag ursaktar bilderna jag s ka fixa dom snart men ni far klara er sa lange med dom...!!)

Ja man kan faktiskt inte alltid va snygg men jag tycker jag ar ratt nara...
Jag och en skoldpadda, otroligt sot var den.

Fina fiskar var det overallt och har far ni chansen att se nagra av alla jag sag :)
haha den va haftig med hornet i pannan :P
jag alskade att dyka!
aven fasrt det regnade hela tiden, tyvarr, sa var det jatte jatte jatte mysigt under ytan, att lagga sig pa rygg och titta upp pa regndropparna pa ytan var bland det mysigaste jag har gjort pa lange..

Det var som pa film..

En sjogurka :) ha den va jatte slamig och den var jag forst att fa rora :) haha


Fin fin tycker jag

jag gillade fargerna :) trodde aldrig set skulle vara sahar undeerbart :)

JAG HITTADE NEMO FISKEN :D

ensam blir stark

Bio runda, bra sak med australien man kan sitta var man vill sa jag fick en hel rad for mig sjalv och min fanta.
Men ett gang 40 aringar som tar upp en hel rad, sitter och fnittrar som dom vore 12 och har allmant trevligt at "Bride wars" - kan ju inte annat an bli lite avundsjuk.
Att sen vandra ner for gatorna i sina hoga klackar, klockan narmar sig halv 9 och folket borjar rora sig ut for kvallen. Moter alla lite gyllenbruna i sina badshorts och barfota, de tar en blick pa en sjalv som gar dar i sina hoga klackar, uppsatt har och sma shorts med bilnycklarna i handen som visar att det ar annu en kvall hemma i soffan och inte pa nattklubben. Men vada bara vanta jag kommer, ensam blir stark. jag blir stark!
Våga drömma,
vill jag något tillräckligt mycket
klarar jag vad som helst.



det ar inte latt nar inget ar som hemma. Tillexempel VAD AR POPCORN MED SOCKER PA?? VAD TANKER MAN PA DA? Men ikvall antligen nagot som ar som hemma :) Marschmallows sviker aldrig!!

mer gurka at folket

Too much love would kill you? okej det ar en bra sang och fick veta bakgrunden till det av min kare far sa det gjorde bara dne mer sorglig.
Sen har jag last nagot riktigt smart : " Varffor ar de sa svart att alska nar man hur latt som helst kan oogilla en person efter bara en glimt". sant, mer karlek till folket , men vad gor det? Karlek ar overskattat och jag vill ge medalj till alla dar ute som har hittat sin andra halva medans vi andra far sitta hemma mid gurkskalen i knaet och dippan pa bordet! (mne klagar inte pa det, gurkskalen kan jag alltid lita pa och den lamnar mig aldrig!!!!- mer chillkvallar at folket vill jag saga)
resulterar i varje helg ar 2010 i sverige ar det gurka pa bordet pa lojtnantsvagen!!!

I fell in love!! och jag ar har!!


 Tog mig tid att stanna vi Henry Ross Lookout. och det var det verkligen vart. har haft sa mycket tid men aldrig riktigt stannat till och bara njutit av utsikten.
I fell in love direkt! for tankte att nar jag stod har och kollade kanske jag att jag var i Australien, for det finns ingenstanns i sverige jag kan fa en san har utsikt. wow vad jag ar lycklig.


V

19 januari - Stratford FC

Vilken perfekt dag.
Spenderade hela dagne men minstingen sjalv..gick jatte bra. :) han gillar mej - valdigt viktigt.
Pricen over I:et nar jag fick posten.
varldens finaste julkort. fatt platsen  brdvid sangen oc jag tanker pa dej alltid nar jag ser det nu!! Tack<3
Blev varldenslyckligaste av brevet fran min mormor Brita. jag alskar henne. grat nar jag laste det och det var sa fint skrivet, kunde faktiskt lasa det men det var kanske inte sjalva brevet man blir glad av utan tanken och kanslan bakom det. att veta att nagon tanker pa en och speciellt henne gjorde mig sa varmnombords och kan inte sluta langta tills jag far sitta i hennes kok och bara prata timmar efter timmar och visa att jag har blivit vuxen och iallafall dricker TE nu, hor o hapnad det ar sant. beroendeframkallande? japp!! Hon ar som min basta van, sitter och pratar,  lyssnar och kommer alltid med ratt saker att saga. jag saknar det!  det ar min gammelmormor det!! :):) och jag ar stolt over att saga att hon ar min familj!!
Sen kom det stora paketet. jag, helt arligt, SKREK nar jag oppnade det. haha leendet pa mina lappar satt kvar flera timmar efter. det forsta jag la ognen pa var marabouchokladen!! haha hade inte kunnat komma i mer ratt tid! precis vad jag behovde, och det ska jag halla borta fran ungarna for det ar MITT!!   annu en sak man tar for givet dar hemme, bara nagra minuter ivag sa kn man fa det, men nar man har varit utan det i nagra veckor vet man att varje bit man tar nu later man smalta pa tungan och njuter av smaken. tack tack tack for allt. nu kan jag aven ova min svenksa, den borjar bli lite sisadar har jag markt!! haha..

men dagenshojdpunkt blev nar jag akte pa traningen. japp sant, jag tranade fotboll igen. aah vilken skon kansla att kanna att man ar tillbaka pa grasplanen. sa nu att tag framover kommer jag vara spelare i Stratford FC. dom var trevliga och ska jag spela nagonstanns kan jag spela har. maste ju halla skillsen igang tills jag kommer hem igen. men an sa lange hade jag inte tappat nagot iallafall !  vem vet Australiensiska ligan nasta?? ha ha... kan ju dromma. detta tar mig lite narmare igen och nu har jag nagonstanns att spendera mina kvallar. Sa jag ar glad o lycklig och det ar val det som raknas ?!

regn i Queensland

Sa har kul har vi nar det regnar! :)

ah regn ?!

Regn. jag bor i en REGNskog sa nar det regnar REGNAR det verkligen. Inte duga utan det verkligen REGNAR!
Sa det basta man kan gora, som jag har kommit fram till ar att ta pa sig shortsen satta pa sig ett linna, satta pa sig skorna och ut o ta en joggingrunda. Det ar faktiskt skont, jag tycker faktist det ar skont att sticka ut o springa ner till fallet, ta tagrallsen tillbaka. tar ca 45 mnuter men det racker. Det som ar annorlunda har ar att nar det regnar e de fortfarande varmt, sa regnet svalkar skont. Trodde aldrig jag skulle saga detta, det ar nagot som min pappa kanske skulle kunna saga men "jag gillar att sticka ut o springa" (iallafall har)... det ar inte bara ut for att fa trana det ar ocksa en liten skon stund att fa komma ifran huset. For att hora barn 24 timmar om dygnet kan bli lite mycket sa det ar en befriellse sa jag klarar resen av dagarna! haha.

en drom

Jag har lltid haft en drom att duscha i ett vattenfall. Antligen blev det verlighet, en sak mindre att behova gora ;)
Kandes verkligen som att jag var med i en shampooreklam, allt det exotiska, vattenfall aaaaah :P
haha jag alskade det iallfall och ska latt gora detta till en tradition!!
 "Wella har kommer jag"
 Jag vid Barron Falls :)


tilbaka pa land igen

En vecka sen min dykarkurs borjade.
Det var helt underbart. jag angrara inte en sekund att jag gjorde det.
Fast 3 dagar pa en bat, har aldrig varit sjosjuk innna men shiiiit va de gungade. :P
jag klaraDE IALLFALL ALLT SA NU KAN JAG DYKA TILL 18 meters djup, de e niiice.
jag fick se (forutom fiskar i alla olika och mojliga farger) blackfiskar, skoldpaddor, sjogurkor...OCH JAG SIMMADE BLAND HAJAR. det var riktigt haftigt och jag gillade nattdyket. laskigt men COOOOOLT!
 HAHA ja man sag ju ut som telletabies :P
Var gungande bat och snygga kapten :P
Tvarr blev jag sjuk. forkyld o sant skit med oronen men under vatnnet var det inga problem sa hade gaaarna varit under vattnet hela tiden! :) Men alla dom har 5 dagarna var helt underbara, bara vadret som tyvarr inet va helt bra men annars det basta :D jag gilar Barriar Revet!

Det daliga vadret holl i sig nar jag kom hem och det regnade tva dagar i strack. det sjuka ar att det ar varmt nar det regnar,lte annorlunda. men trakigt med SAHAR MYCKET REGN. for nar det regnar regnar dte evrkligen.
Men en sag som ar bra med regnet, Vattenfallet blir till ett riktigt fall. mysigt. Jag och barnen vid fallet.

Nu ar det soliga dagar sa nu ska jag ut o lagga mej,ha det kallt o bra !

2009 ar har

Ja da va vi inne pa 2009, hoppas detta blir ett battre ar :) haha dum fraga jag ska va utomlands mesta delen av aret sa jag e ganska positiv till detta aret :)

Sattet jag firade in det nya aret kanske inte ar nagor att skryta med. Nu vet jag hur mycker sallskapet betyder.. det ska ni alla dar hemma ta at er. men jag ska inte klaga annars for jag kunde ga i sandaler, shorts o linne hela kvallen, kunde titta pa raketerna sittande pa en strand. hah dte anda var val lite konstigt vad maten, hamt pizza atande vid en pool, ja de kommer jag nog aldrig uppleva igen :P
Tank hur mycket bara en liten tanke kan betyda. Bara att nagon fick for sig att tanka pa mig och sla en pling gjorde hela min morgon till den basta. jag var pa sa himla bra humor hela dagen. Tank hur mycket en liten halsning kan gora. Jag hoppas att alla andra hade det bra under hela kvallen har hemma ocksa!
en sak jag gllar med Sverige - vi far iallafall skjuta upp vara egna raketer. har hade de istallet ett riktigt stahej, haha maste ha gatt pa maaaanga tusentals dollar. ahha, visst maffigt men de e en speciell kansla att fa gora det sjalv. jag ar glad att jag fick chansen att hora nagra av vara egna raketer :)  tack Ricki!

Nu har halv sommarlovet gatt. men m nagra dagar ska jag ut pa havet P) berattar mer sen.... om ag inte blir tagen av nagon haj :O   "Dudu dudu dudu..."







Gott Nytt Ar
Nytt ar med nya mojligheter.

RSS 2.0