Merry Christmas and Happy New Year

Julen har aldrig varit viktig egentligen.
Det anda man brydde sig om nar man va liten var att man fick sina julklappar.
Nu vet jag att det ar sa mycket mer!
Kanslan att fa vara med sin familj eller sina narmsta.
Likadant med nyar.
Man klagar alltid pa att det blir misslyckat eller inte som man ville.
Men sa lange man far vara med dom man vill och tycker om kvittar det hur "dalig" kvallen blev
for man fick borja det nya aret med sina vanner, dom man bryr sig om.
Det ar bra sa lange man slipper fara ensam!


Cheers for a lousy christmas and a crappy new year!
citerat Friends


  For de e sahar de ska va!!

australiensisk julafton...

Att vakna kl 6 av att hora barn typ skrika i huset over sina julklappar ar kanske inte det absolut rolligaste men det vara bara att ta sig upp och ga poch se deras glada miner och gora dom glada genom att fa visa alla sina julklappar. glad for deras skull iallafall!
Sen blev det Pannkakor till frukors. gott som vanligt. jag gillart denna nya traditionen att ha det en gang i veckan :P tyjockis!
sen antligen fick jag ringa hem och var sa hiimla roligt att fa se alla dar hemma. mamma pappa mortmor farmor farfar o ellen :) blev lite kanslomassigt, eller lite? alla var iallfall glada att fa se min familj har. det  blev liute mer tarar pa julafton an vad jag var van vid men ja sa ar det ju for mig nu.
Paketoppning. hade fatt nagra presenter ner skickade av mamma o pappa, nagra av mormor och av farmor o farfar o av sanna. tarar igen, blev jatte glad for allt. brydde mig inte om hur manga jag fick var bara glad att jag fick nagra.  till min stora overaskning fick jag aven presenter av familjen har och av deras mor o far foraldrar. hade jag inte alls vantat mig sa det blev en trevlig jul :):)
sen vantade vi ngr timmar sne var det dags for jullunchen. massa kott, kyckling, lamm o turkey..potatis op pasta.. ja de var valdigt annorlunda. som efterratt fruktsallad (gjord av mig) bestaende av apelsin och mango....(?) haha vilken fruksallad, med glass. (och en acklig tarta!)   :):)
Sen var julfirandet slut for deras del...jaha?? vi akte o bada eftersom de var riktigt varmt pa dagen o  pa kvallen blev  de vin och raster.                              !!!

dte var en riktigt annorlunda men kan saga att jag sakna vara traditioner hemma. Svenskjul fortfarande favorit. men kul med lite annat o fa se att det ar BRA BORTA MEN HEMMA BAST!!! :):)

sa ju det

tre veckor har gatt ochh TRE bocker har jag last ut.
jag sa ju att jag behovde fler bocker! har bara en kvar och sen vet jag inte hur jag ska gora :S
jag ar radd att jag borjar dromma pa engelska och tanka pa engelska annars....

bra dag dalig dag

Tank hur enkelt en bra dga bara kan forandras till en dalig dag.
Tre strander och pa samtliga ROD J*VLA FLAGGA sa det blev inget bad. aaaaah hela dan fordarvad, fick bli poolen istallet.   visst skont att bada men hade ju sett fram emot straned, sen blev liksm hela dan bara njaaaaaaaaaaaaa..kvallen bjod pa lajv musik och GinTonic, trevligt men e inte samm sak...

haha kan ju lova att ni inte kommer kanna igen emj nar jag kommer hem. T.o.m. jag har markt att jag har forandrats, haha mamma kommer nog tycka o mig iallafall!  ;)

Snart jul,har iallfall brev och klappar nu sa jag kan tanka pa er dar hemma. men ser fram emot nar jag ska fa prata med er pa julafton, ah, fast jut nu hade jag behovt en kram.
Lite ensam ar det nu nar familjen har har hela sin slakt och varnadra, jag saknar mina vanner det gor jag verkligen, skulle inte alla bara kunna vara har, for har e de underbart bara Ni som saknas!!
kan inte ngn skicka ner ett marabouchoklad? jag behover socker!!! :):)

Bara hora era roster far mej att grata for jag skanar er sa mycket. men blir jatte glad nar jag hor av er, eller nar jag laser alla brev jag har, ijag grater inte pga att jag e lessen utan att jag ar sa glad som har alla underbara manniskor att komma hem till!

snart 3 veckor

Jaha annu en vecka har gatt och det ar helg igen.
Jag ar ledig men inte sa jatte mycket att gora. Dock ska jag ch lyssna pa lajvmusik ikvall och imorgonkvall, ska bli kul. forsta kvallen ute, vet de e hemskt men sa e laget.

okej till dne STOOOORA NYHETEN. jag har hoppat BUNGY JUMP.de e typ veckans handelse. det gar inte att berskriva dne kanslan, det var helt magiskt. vet att manga sager att det ar farligt och ant far man inte gora men jag lovar et det var det basta beslut jag tagit pa lange! skulle gora allt for att fa den kanslan igen! shiit na ni mste gor det sjalv for att kunna veta hur de kandes. forresten ska beratta att d eva fran 50meters hojd :) hahahah kann pa den du!
Imorgon blir det starnden for in del. Kor sjalv nu sa jag kan ta mig vart jag vil och eftersom jag e ledig sa kanner jag for att dra dit. do ar ju helt magiska dessa stranderna sa vf inte passa pa. 

5 dagar till julafton! vilken tur jag har, fick paket i veckan med presenter va VARLDENS BASTA MORMOR <3 blev sa glad sa glad,haha nu slipper jag sitta utanfor pa julmorgonen!
Vadret annars maste jag ju saga har forandrats lite, det ar lite mer molningt och sa och det gor att det bara blir varmare, bara svettas o svettas o svettas, vet inte hu ofta jag duschar. Lite jobbigt for de e ju solen jag vil ha, sa DF blir de stranden imorgon :)

Har kommer biler titta och njut av min basta upplevelse pa lange!!!! :DBUNGY JUMP

 SMIIIIIIILE  Du ar ju sa sot nar du inte skriker :)

Barnen gar upp och ner, haha nu for tiden ar jag en levande dock. Lauras docka! Hon klar pa mig, valjer vad jag ska ha pa mig, valjer vad jag ska ha till OCH hon packar min vaska var vi an ska.hahah hon ar artt kul. jag har lar henne lite sveska med, haha kuuuuul: jag larde henne at saga "jag e sot" sen sprang hon ch skrek det overallt. :Phaha hon e ratt kul.
Och jag har andrat uppfattning om att jag inte ville ha barn, for var hos en nyfodd bebis idag nar jag fick hall den lilla sota underbra varelsen ja da ville ja ha barn direkt. en som bara e MIN ! aaah lat dom vara sma!!!

Annu en heg i australien har gatt

allt hander dar borta, inget hander har och det som hander kan jag inte dela med ngn annan.
Jag har iallafall tagit tag i mitt atletiska liv har, haha, jag va ute och joggade i regnet, de va riktigt mysigt faktiskt men det sjukaste var att jag eftersvettades i 3 timmar, de e helt sjukt varmt nu.
Vet inte varfor jag gor det men jag haller uppe mitt hopp att ngn dag ska det komma ngt, vad som helst, i postladan till mig..men ingen lycka an..men jag fortsatter att vanta o har du nget for dej sa garna for mej, skicka ne liten halsning ;)
Lotta Harle c/o Boicos
P.O. Box 983
Kuranda
QLD 4881
Australia
hahah,
Har forresten nytt nr ocksa, ni som vill ta det ni andra kan bara skita i det, men jag blir iallafall alltid lika glad nar det plingar till i fonen, hander inte sa ofta :P  0416715404
Men annars sa ja har de varit ratt lugnt, jag har haft lediga dagar sa lagger in lite foto sa ni kan se :)
 Litet Barron Falls
 Cairns
 Bad i tradgarden nar de va som varmast..
 haha de va haftiga och de va nara :) :)
34 grader och inga badklader - dumt beslut
 Esplanaden <3 :) ;)
 Fejkgran pa julafton..(?)

Vill bara tillagga och beratta for Lina att jag har atit en hel klyfta vattenmelon!!! Tro det eller ej lillsis.. :P
ALL I NEED FOR CHRISTMAS IS YOU

10 dagar till jul

I won't ask for much this Christmas
I won't even wish for snow
I don't want a lot for Christmas
There's just one thing I need
I don't care about the presents
Underneath the Christmas tree
I just want you here with me
More than you could ever know

Kanns inte sa mycket som jul har, ingen sno och har har varit over 30 grader de senaste dagarna, men klagar inte. Har dock inte haft sa mycket tid att sola, har egentligen inte legat o solat alls pa hela tiden. Men imorn pa min lediga ag ska jag till lagunen o sola, ja de ska jag!!!! haha.
Jag har haft min forsta dag i stan.. haha ratt olikt dar hemma, vill ju bara shoppa o shoppa o shoppa, men inte kul o gora ensam sa. Men har man trakigt att ga i affarer och de e for varmt har jag kommit pa att man kan ga och bara njuta pa esplanaden. For vilka killar!! ok de finns sakert snygga killar hema ocksa men fordelen har ar att har gar de utan trojor hela tiden, sa ja har hittat min nya hobby - ga en runda pa esplanaden och bara njuta ;D haha
Jag har ne kompis som har sagt att on aldrig ska ha barn, att de e jobbiga o bara skriker och haller pa.jag har alltid varit emot henne men jag borjar tvivla... jo klart att jag ska ha barn men nar dekommer upp till 3 ar vill jag bara ha ett sabbats ar. de e nog den varsta aldern, de har blivi sa stora att de vet vad de gor ch fattar vad man sager tll dom men far de inte som de vill eller ngt annat ja da borjar dom skrika och beter sig som om de vore 2 mander. ORKAR INTE. jatte sot nar han e tyst och ur gullig men sen oppnar han munnen... na 3 aringar gillar jag inte.
Nagot som har hant ar att jag har badat vid ett attenfall, juum juum juum -  me like. de e ur mysigt och vattnet ar hur skoooont som helst (nte for varmt o inte for kallt) haha. de ska jag gora manga ganger for de ligger bara precis bredvid min myshorna, tydligen :P en annan sak ar dock att jag e skiiit radd nu for att bada dock, Jasper har skramt upp mej regalt for krokodiler. de e helt sjukt vad han kan skramma upp en. och m inte de rackte sa finns de typ i detta omradet jag bor, mindre kul att veta. och pricken over Iet ar nar d eberattar jistorier pa kallarna om folk som blivit uppatna, jag blir inte mindre radd da.... men ah har inet stoppat mej innan behover bara vara lite forsiktig :P haha
JAG SAKNAR ER

bilder

Ja nu antligen lagger jag in lite bilder sa ni kan se hur kjag har det och bli lite avundsjuka :P haha
 har bor jag
Palm Cove, underbar strand verkligen undebar
jag och Laura pa stranden
 min mysstrand (na pappa jag badar inte i floden)
haha for vi va och klappa kangrur :D
och KOALER :D
Pa "djungelpromenad"
Jag och jasper
Kanns lite konstigt att kla en PLASGRAN, haha. Har ar iallafall alla min tre sma sotnosar
vad som ar rott idag ar brunt imorgon ;D, dne bjuder jag pa

vilken dag

Stekande sol, tva ungar att ta hand om, Koala och kangru park, djungelvandring och annu mer sol...resulterar i onda branda axlar. inte mitt basta val men hade de skiiiit roligt iallafall. Kommer bilder inom det narmaste det lovar jag! :)
Nu ska jag ga till mi nya favorit plats, en liten strand vid floden, aaah vill bara visa er, men som sagt det kommer!
BE RIGHT BACK

da va de helg igen

Nu har jag snaart varit har en vecka. eller for en vecka sen var min sist dag hemma.
Men nu har ja borjat komma in i det. nu ar jag inte lika trott som innn men det var nog forsta gangen nansin som jag gick och la mig kl halv 9 pa en lordag, haha. och det var forsta gangen jag tittade pa tv sen jag kom hit och tro det eller ej men det var Friends pa tv, nu kanns det inte sa ensamt langre :P haha.
Men nu har det hant lite saker iallafall - har avrit pa en underbar strand Palm Cove ah va jag vill dit igen. det var verkligen som pa ett vykort med san riktigt blatt hav och palmer som hangde palmer over stranden. Vi var dar pa kvallen for att ata Fish-n'chips, antligen ngt jag kande igen..
igar var jag ensam hemma igen och fick for mig att ga in till centrum i byn och gap marknaden. haha det var en vag genom djungeln for att komma dit och hem gfick jag folja floden. HAHA jag kande mig verkligen som en turist, star dar med min karta och kollar vart jag ska ga, shit men sen bara for att det skulle va pricken over i:et sa kopte jag ett par flipflop med australienska falaggan pa, haha nu var jag en riktig turist.
Jag har bade fatt laga ett fotbollsmal och nat sa nu kan vi spela fotboll varje dag ja och brnen. Ja nu ar de bestamt = far ja nagonsin en pojke sa ska han heta Jasper for jag har hittat min eyestone nu, han ar ju sa underbart sot :)
Barnen verkar gilla mig och mina saker iallafall, James som ar 2,5 ar gar alltid omkring i mina highheels, haha forstar inte hur han klarar det, sen har vi Laura som gar runt i mina fotbollsskor och solslasogon, haha.
Nu ar kl 9 pa morgonen sa jag far  val ta mig harifran for dom kallar pa mig o vi ska h en ny tavling pa fotbollen.
BBE RIGHT BACK

vaaaaaaaarmt

Ok har nu varit har en dag, sjukt harligt jag ALSKAR det :D
ar tvugen att vara inne for nu e de typ 31 grader ute sa jag ar sa javla trott sa ska nog stalla mig framfor en flakt eller ngt en stund.
Familjen ar underbar, barnen ar underbara och byn ar jatte sot!!! Haha spenderade min morgon fran kl halv 6 att rita, det var lange sen. Sen fick jag chansen att ringa hem en liten stund, skont att hora dom rosterna iallafall.
jag maste bara poangtera att i morse vaknade jag med en tuppkam sa va tvungen att platta haret och nar jag star o gor det tittar jag ut o ser tva kengrur utanfor min dorr, inte helt fel att vakna upp med dom, haha.
Lite ensam ar har annars den enda svenska jag far chans att prata har e nar jag satter pa en skiva med svenska ater och kan ga och sjunga for mig sjalv men det roliga ar att jag behover inte ens tanka pa att prata engelska nu for det kommer automatiskt redan faktiskt, far se hur det blir nar jag kommer hem.
Nooo men ingen hemma har nu sa jag ska og ut och sitta lite i solen hoppas det snoar hemma, haha.
BE RIGHT BACK !

Australia here I come

Jaha ja, mer an halva resan ar avklarad.
Kopenhagen, London och nu ar jag i HONG KONG!
Inte jatte roligt, jatte jobbigt att saga hej da hela helgen, forlat om jag inte grater men kan lova att jag grat igar, varannan minut rann tararna pa mej efter att ha lamnat familjen pa Kastrup och borjat resan att va helt ensam.
Blev ju inte battre av att flyget var forsenat 3 timmar i London heller, kul. Tur att jag hade en bra bok med mig ;)
Sen var det 12 timmar till Hong Kong, men det var ratt lugnt, Trevlig tjej bredvid, bra filmer och sov som en stock ;) haha.
Nu sitter jag haar i Hong Kong har hittat gate och allt och ska ta med mina pommes dit och ata snart. Fick ju bli det eftersom dom typ bara har Kinamat har och det ater jag ju inte, blaaa..
Hor av mig senare, men da e jag i AUSTRALIEN :D - fast trodde inte det skulle bli sa har jobbigt att vara ensam :(

Ps. ursakta å,ä och   men det far ni sta ut med framover ;)

RSS 2.0